Selecteer een pagina

Zit je ‘in de gevarenzone’?

Ed Nissink (61) is moderator en inspirator bij TheNewFood. Hij heeft een achtergrond in communicatie, coaching, oosterse vechtkunsten en mindfulness en deelt regelmatig tips en oefeningen die je kunnen helpen bij het starten met deze fijne aanpak én bij het volhouden!

HET WERKT NIET VOOR MIJ!

Heb je wel eens zo’n moment waarop het je allemaal even teveel wordt? Dat niets lijkt te werken? Dat zijn momenten waarop je de neiging kunt krijgen om te gaan smokkelen, of om troost in koolhydraten te zoeken. Misschien roep je wel uit: “Het werkt niet voor mij.” En ook al weet je diep van binnen dat deze aanpak geweldig werkt, zelfs al voel je je veel beter met gezond koolhydraatarm: toch wil je het opgeven. Op zulke momenten saboteer je jezelf. “Dit gaat me nooit lukken,” denk je. “Ik geef het op.”

TERUG NAAR JE KRACHT EN LIEFDE

Het is heel belangrijk om jezelf de ruimte te geven dit te voelen, te denken, maar ook om weer terug bij jezelf, bij je kracht te komen. Helaas lukt dat niet met ‘gewoon positief denken’ of tegen jezelf zeggen: “Je kunt het!” Gelukkig is daar een prachtige oefening voor. Je kunt op een eenvoudige manier weer terug bij jezelf, bij je kracht te komen en daar is de oefening in de video voor bedoeld. Door bewust in een speciaal ritme te ademen, kom je terug bij jezelf, je liefde, je kracht en heb je weer de moed en de zin om door te gaan. Probeer het direct of lees hieronder eerst wat meer over deze aanpak.

GEEF JEZELF DIT CADEAUTJE: TEL TOT VIER!

Vierkant ademen is een eeuwenoude oefening die in yoga, tai-chi en nog veel andere richtingen wordt gebruikt. Adem is leven, en als je de adem volgt, volg je het leven. Je lichaam herkent het ritme als je deze oefening doet, en je geest, je denken komt tot rust. Alles is weer in orde; heerlijk! Op die manier krijg je je motivatie weer terug, weet je ineens weer waarvoor je het allemaal doet – een betere gezondheid, minder pijn, afvallen, blijer en energieker door het leven gaan: noem de voordelen maar op. Je richt je weer op wat mogelijk is en wat je kunt.

EEN PAAR MINUTEN OEFENEN, EEN LEVEN LANG PROFIJT

Deze oefening leer je in een paar minuten en je hebt er de rest van je leven profijt van. Het leven is na de oefening weer wat minder zwaar voor je en dat mag en kun je jezelf geven, telkens weer. Je kunt het zo vaak doen als je maar wilt. En dat niet alleen: deze oefening werkt perfect voor alle momenten waarop je je niet goed genoeg voelt, je jezelf afkeurt en heel graag wat extra moed en kracht zou willen. Die kracht en moed zitten al in je: en hiermee activeer je ze. Na een paar keer merk je al dat het gaat werken. Adem je mee?

OVERZICHT ALLE ARTIKELEN

 Je kunt hier ook zoeken op de site:

Delen